Συμμετέχουμε στη FOOD EXPO 2024 09-11/03: Θα μας βρείτε Αίθουσα 02 / Περίπτερο Ε33

Είστε ελεύθερος επαγγελματίας και δουλεύετε απομακρυσμένα; Γιατί να μην έχετε και την εταιρία απομακρυσμένα;

Γιατί να μην έχετε και την εταιρία απομακρυσμένα;

Η πανδημία του κορονοϊού ενεργοποίησε το μεγαλύτερο πείραμα όσο αφορά την εξ αποστάσεως εργασία, επιβεβαιώνοντας ότι η συγκεκριμένη μορφή εργασίας δεν είναι απλώς μια ιδέα αλλά μια εφικτή πραγματικότητα. Κι αν αυτό συμβαίνει κατά κόρον στις επιχειρήσεις είναι ακόμα πιο εφικτό σε ελεύθερους επαγγελματίες στον κλάδο υπηρεσιών που βλέπουν ότι τελικά το remote working ήρθε για να μείνει.

Ωστόσο η νέα τάση που αναπτύσσεται στο κλάδο των υπηρεσιών και ιδιαιτέρα στον κλάδο των τεχνολογιών είναι η σύσταση εταιρίας σε κάποια χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης που θα αποφέρει τη δυνατότητα να αναπτυχθούν και να απεγκλωβιστούν από το στενά οικονομικά και εμπορικά όρια της Ελληνικής αγοράς.

Ως μια μορφή digital nomads παρέχεται η δυνατότητα οι επαγγελματίες κυριώς με τις online jobs να διατηρούν και να διαχειρίζονται την εταιρία τους σε μια χώρα χωρίς όμως να περιορίζονται από ποιο μέρος, ακόμα και του κόσμου, θα προσφέρουν τις υπηρεσίες τους.

 

Business Worldwide – Σύσταση παγκόσμιας εταιρίας 

Στην αναζήτηση αυτή των επαγγελματιών χρειάζεται να υποστήριξη μια έμπειρης εταιρίας στην σύσταση εταιριών εξωτερικού η οποία με επαγγελματισμό και βαθιά γνώση θα εξασφαλίσουν στον κάθε επαγγελματία ουσιαστικό φορολογικό και οικονομικό σχεδιασμό και με σταθερά βήματα θα τον οδηγήσει στην ανάπτυξη της επιχείρησης του στο εξωτερικό.

Ο σωστός φορολογικός σχεδιασμός μιας εταιρείας είναι απαραίτητος, ώστε να αποφεύγονται οι κίνδυνοι και να λαμβάνεται η μεγαλύτερη δυνατή ωφέλεια από τις φορολογικές προοπτικές, πάντα μέσα στο πλαίσιο του νόμου δίνοντας παράλληλα τη δυνατότητα να υιοθετήσει ένα παγκόσμιο προφίλ για την εταιρία του.

 

 

Ποια είναι τα οφέλη του Business Worldwide που παρέχεται από την EPIDOSIS;

Το μοντέλο της παγκόσμιας εταιρείας που έχει αρχίσει και διαμορφώνεται είναι προσβάσιμο και προσιτό σε κάθε επιχειρηματία, ξεπερνώντας τα παλιά στερεότυπα. Παράλληλα, όμως με τα πολυάριθμα πλεονεκτήματα δημιουργείται και ένα σύνολο από καινούργιες ανάγκες και απαιτήσεις.

H EPIDOSIS δραστηριοποιείται σε Ελλάδα, Κύπρο, Βουλγαρία και Πολωνία παρέχοντας υπηρεσίες εξατομικευμένου φοροσχεδιασμού με έντονο συμβουλευτικό χαρακτήρα, για περισσότερα από 30 χρόνια. Η εκτεταμένη ενασχόληση με τις συγκεκριμένες αγορές μας έχει εξοπλίσει με ασύγκριτη εμπειρία και την απαραίτητη τεχνογνωσία για να σας βοηθήσουμε να πραγματοποιήσετε το επιχειρηματικό σας εγχείρημα με τον υψηλότερο δυνατό βαθμό επιτυχίας.

Ο φορολογικός σύμβουλος θα σας υποδείξει εναλλακτικές προτάσεις, εφαρμόζοντας συνδυαστικά την Ελληνική και Ευρωπαϊκή Φορολογική και Ασφαλιστική Νομοθεσία, χωρίς να χρειάζεται να αποκτήσετε εσείς την ειδική γνώση αυτή.

Παράλληλα η οργάνωση του υποχρεώσεων και η σωστή καθοδήγηση που θα σας παρέχει η EPIDOSIS προς εσάς και τα στελέχη σας θα σας προστατεύσει από κινδύνους όπως  πληρωμή επιπλέον φόρων.

 

 

#PoweredbyEPIDOSIS – Η απόλυτη 360ο Υποστήριξη μόνο από την EPIDOSIS

EPIDOSIS δραστηριοποιείται τα τελευταία 30 χρόνια σε Ελλάδα, Κύπρο, Βουλγαρία και Πολωνία, παρέχοντας υπηρεσίες εξατομικευμένου φοροσχεδιασμού με έντονο συμβουλευτικό χαρακτήρα, για περισσότερα από 30 χρόνια. Η εκτεταμένη ενασχόληση με τις συγκεκριμένες αγορές μας έχει εξοπλίσει με ασύγκριτη εμπειρία και την απαραίτητη τεχνογνωσία για να σας βοηθήσουμε να πραγματοποιήσετε το επιχειρηματικό σας εγχείρημα με τον υψηλότερο δυνατό βαθμό επιτυχίας.

Κάθε εταιρία που υποστηρίζεται λογιστικά και φοροτεχνικά από την EPIDOSIS, καλύπτεται και σε όλους τομείς του επιχειρηματικού φάσματος. Ξεκινώντας από τη νομική και τη μεταφραστική υποστήριξη, συνεχίζει με την αναζήτηση ένταξης σε επιδοτούμενα προγράμματα και χρηματοδότησης μέχρι την ανάπτυξη στρατηγική προώθηση και την υποστήριξη του business development της επιχείρησης.

Η συνεργασία με την EPIDOSIS θα σας «μυήσει» στην απολύτη 360ο υποστήριξη από μια και μόνο εταιρία. Αυτό που εμείς ονομάζουμε #PoweredbyEPIDOSIS και μας ξεχωρίζει από οτιδήποτε γνωρίζετε μέχρι τώρα στον τομέα της Συμβουλευτικής επιχειρήσεων.

 

–  Ίδρυση – Σύσταση εταιρείας στην Βουλγαρία, Κύπρο ή Πολωνία

Μέσα σε ελάχιστες ημέρες μπορείτε να αποκτήσετε ΑΦΜ και εταιρικούς τραπεζικούς λογαριασμούς όψεως, ενώ η πλήρης ενεργοποίηση θα ολοκληρωθεί σε 10-15 εργάσιμες ημέρες. Ταυτόχρονα, η εταιρεία σας θα εισαχθεί στο σύστημα VIES και θα αποκτήσει ευρωπαϊκό ΑΦΜ και τελωνειακό αριθμό EORI το οποίο αφορά διεθνείς συναλλαγές με τρίτες χώρες

 

– Πλήρης φορολογική και τραπεζική υποστήριξη

Η εταιρία EPIDOSIS σας παρέχει υπηρεσίες Φορολογικής και Λογιστικής Υποστήριξης αλλά και έναν ολοκληρωμένο εξατομικευμένο φοροσχεδιασμό που θα αγκαλιάσει κάθε πτυχή της επιχείρησης σας. Συγχρόνως είμαστε σε θέση να υποστηρίξουμε κάθε επιχειρηματία στο  άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών όψεως σε Ελληνικές τράπεζες και του εξωτερικού.

 

– Εφαρμογή Ηλεκτρονικής τιμολόγησης  EPSILON Smart 

Αναπόσπαστο μέρος της λογιστικής υποστήριξης της εταιρίας είναι και η εγκατάσταση εφαρμογής ηλεκτρονικής τιμολόγησης καθώς από τις 20 Ιουλίου 2020 όλες οι επιχειρήσεις είναι υποχρεωμένες να διαβιβάζουν τα δεδομένα όλων τα λογιστικών εγγραφών τους στην πλατφόρμα MyDATA της ΑΑΔΕ.

Στην πλατφόρμα αυτή τηρούνται τα φορολογικά ηλεκτρονικά βιβλία (e-βιβλία) τα οποία θα πρέπει να είναι σε συμφωνία με τις φορολογικές δηλώσεις εισοδήματος (Ε3), ΦΠΑ και λοιπών φόρων και τελών της επιχείρησης.

EPIDOSIS, ως Official Accounting Partner της EPSILON NET μπορεί και παρέχει σε κάθε ελεύθερο επαγγελματία και μικρομεσαία επιχείρηση τη λύση του EPSILON Smart, την αρτιότερη εφαρμογή ηλεκτρονικής τιμολόγησης, προκειμένου εύκολα, γρήγορα και με αξιοπιστία, να ξεκινήσει τη μετάβαση στην τήρηση των ηλεκτρονικών βιβλίων και της ηλεκτρονικής τιμολόγησης.

 

– Δωρεάν Tax Training Seminar

Σε κάθε νέα συνεργασία η EPIDOSIS οργανώνει για λογαριασμό του πελάτη ένα Εξατομικευμένο Φορολογικό Σεμινάριο. Αυτό αφορά την ορθή έκδοση των παραστατικών της εταιρίας και τη λογιστική διαχείριση αυτής. Η εκπαίδευση γίνεται κατά την έναρξη εργασιών της εταιρίας του και εάν απαιτηθεί δύναται να επαναληφθεί. Αφορά τη γενική διαχείριση ενώ ειδικά θέματα διευκρινίζονται οποιαδήποτε στιγμή απαιτηθεί.

 

– Ολοκληρωμένη Νομική Υποστήριξη

Το Νομικό τμήμα της εταιρείας μας με τους έμπειρους δικηγόρους μας, πέρα από την νομική σύσταση της εταιρείας σας, αναλαμβάνουν την σύνταξη όλων των εμπορικών συμβάσεων καθώς και των λοιπών νομικών θεμάτων που θα προκύψουν κατά την λειτουργία της εταιρείας σας. Η EPIDOSIS επιπλέον μπορεί να διασφαλίσει τα συμφέροντά σας σε οποιαδήποτε συναλλαγή με δυνητικούς συνεργάτες και να αναλάβει την εξασφάλισή σας για θέματα όπως η κατοχύρωση εμπορικού σήματος.

 

– Marketing & Business Development Support

To συμβουλευτικό τμήμα της EPIDOSIS με τη βοήθεια ενός εξειδικευμένου επιτελείου μπορεί να διαμορφώσει για εσάς μια ολοκληρωμένη πρόταση marketing και branding mentoring αναλαμβάνοντας την ανάπτυξη εταιρικών ιστοσελίδων, e-shop ακόμα και τη στρατηγική προώθησης στο web και τα social media  καθώς και την ανάπτυξη διαφημιστικού υλικού και video. Κάθε έργο επιβλέπεται από εμάς έχοντας διαρκή επαφή με την ομάδα υλοποίησης προκειμένου να εξασφαλίσει το ιδανικό αποτέλεσμα και την απόλυτη επιτυχία της προωθητικής καμπάνιας.

 

– Ανάπτυξη εναλλακτικών μορφών εταιριών e-shop & Drop shipping

Σήμερα, περισσότερο από ποτέ, η οικονομία της Ευρωπαϊκής Ένωσης μπορεί να προσφέρει μια σειρά από επιλογές με σημαντικά πλεονεκτήματα για την ανάπτυξη μιας ευέλικτης και ανταγωνιστικής ηλεκτρονικής επιχείρησης, καταρρίπτοντας τα οικονομικά σύνορα και ξεπερνώντας τα «στεγανά» μιας τοπικής εταιρίας. Ενδεικτικά μπορείτε να εξερευνήσετε την δυνατότητα του drop-shipping  που εκμηδενίζει, σχεδόν, το απαιτούμενο κεφάλαιο έναρξης, καθώς απαλλάσσει το e-shop από την ανάγκη προαγοράς (stock) και αποθήκευσης των προϊόντων. Η όλη διαδικασία έχει κοινά στοιχεία με τις τριγωνικές συναλλαγές, όπως τις γνωρίζουμε. Το e-shop λαμβάνει την παραγγελία από τον πελάτη από τον οποίο εισπράττει την αξία της λιανικής πώλησης, πληρώνει την αξία της χονδρικής στον χονδρέμπορο και αυτό αποστέλλει απευθείας το προϊόν στον τελικό πελάτη.

 

– Υποκατάστημα αλλοδαπής με έδρα μια άλλη Ευρωπαϊκή χώρα

Η ίδρυση υποκαταστήματος στην Ελλάδα είναι μια διαδικασία εξαιρετικά απλή και σύντομη, με σκοπό να πετύχουμε όλες τις φορολογικές διευκολύνσεις που προσφέρει το σύστημα των συγκεκριμένων ευρωπαϊκών χωρών χωρίς να διακόψετε την επιχειρηματική σας δραστηριότητα στην Ελλάδα

 

– Ready Made Companies (RMC)

Οι RMC αποτελούν άμεσα διαθέσιμες εταιρείες με ΑΦΜ, πλήρως ενταγμένες στο σύστημα VIES. Σας δίνουν την δυνατότητα να αποκτήσετε μια έτοιμη εταιρεία, με πλήρη φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα και όλα τα απαραίτητα πιστοποιητικά σε μία μόλις ημέρα.

 

Η παρούσα ανάρτηση έχει αμιγώς ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν αποτελεί μέρος εξειδικευμένης παροχής συμβουλών. Εάν θέλετε να μάθετε περισσότερα για την ευέλικτες μορφές ίδρυσης ενός ηλεκτρονικού καταστήματος μπορείτε να επικοινωνήσετε άμεσα με την έμπειρη ομάδα της EPIDOSIS στο 2310 477725 ή συμπληρώστε τη φόρμα επικοινωνίας ΕΔΩ για να κλείσουμε ένα δωρεάν ραντεβού και να συζητήσουμε για τον Εξατομικευμένο Φοροσχεδιασμό και την ανάπτυξη της επιχείρησής σας.

Κοινοποίηση σε

Περισσότερα

Accounting

Επέκταση Επιδόματος Μητρότητας: Τι Σημαίνει για τις Εργαζόμενες Μητέρες

Η πρόσφατη ανακοίνωση της κυβέρνησης για την επέκταση του επιδόματος μητρότητας σε νέες κατηγορίες εργαζόμενων μητέρων σηματοδοτεί μια σημαντική αλλαγή. Με αναδρομική ισχύ από τον