Συμμετέχουμε στη FOOD EXPO 2024 09-11/03: Θα μας βρείτε Αίθουσα 02 / Περίπτερο Ε33

Δεν προβλέπονται σοβαρές επιπτώσεις μετά το Brexit για τη Βουλγαρία

H απόφαση των ψηφοφόρων του Ηνωμένου Βασιλείου να αποχωρήσουν από την Ευρωπαϊκή Ένωση είναι απίθανο να επηρεάσει ουσιωδώς τη Βουλγαρία, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Vladislav Goranov της χώρας.

Ο Goranov δήλωσε στην εφημερίδα Kapital της Βουλγαρίας ότι θα μπορούσαν ακόμη και να επωφεληθούν από τις εξελίξεις αυτής της εβδομάδας, καθώς η Ευρώπη μπορεί να επιδιώξει την περαιτέρω ολοκλήρωση ως απάντηση στον ευρωσκεπτικισμό, προκαλώντας μια ταχεία ένταξη στο Σένγκεν και την ευρωζώνη.

«Ο κύκλος εργασιών του εμπορίου μας με τη Βρετανία είναι σχετικά μικρός και καμία άμεση επίδραση δεν αναμένεται να έχουμε,» πρόσθεσε.

Ως βραχυπρόθεσμο αποτέλεσμα, το Brexit θα μπορούσε να προκαλέσει τη μείωση κατανάλωσης στο εσωτερικό της ΕΕ και να συρρικνωθεί και να περιοριστεί η οικονομική ανάπτυξη.

Σε μακροπρόθεσμη βάση, οι χώρες με σημαντικό κύκλο εργασιών στο εμπόριο θα επηρεαστούν αρνητικά, πρόσθεσε ο Goranov.

Τα εθνικά στοιχεία από στατιστικές δείχνουν το εμπόριο της Βουλγαρίας με το Ηνωμένο Βασίλειο να ανήλθαν σε BGN 956,4 εκατ. των εξαγωγών και 868 BGN εκατ. εισαγωγών, πολύ κάτω από τον κύκλο εργασιών με τη γειτονική Ρουμανία, την Ελλάδα, αλλά και με άλλα μέλη της ΕΕ, όπως η Γερμανία, η Γαλλία, το Βέλγιο, την Ιταλία, Η Ισπανία και η Πολωνία.

Κοινοποίηση σε

Περισσότερα

Accounting

10 Q&A για τις Βουλγαρικές Εταιρίες

1. Ποια είναι τα συγκριτικά πλεονεκτήματα μίας Βουλγαρικής έναντι μίας Ελληνικής Εταιρείας; Μία βουλγαρική εταιρεία εξασφαλίζει στον μέτοχο το 90%  των καθαρών κερδών να διανεμηθεί ως

Accounting

Ανάπτυξη στην Πράξη // Οne to One 30′

Η EPIDOSIS είναι μια εταιρία παροχής εξειδικευμένων συμβουλευτικών υπηρεσιών που υποστηρίζει με ολοκληρωμένο τρόπο την σταθερότητα και την ανάπτυξη της κάθε επιχείρησης στους παρακάτω τομείς: