Χρονομίσθωση επιβατικού αυτοκινήτου (ΕΙΧ) σε ατομική επιχείρηση ή εταιρεία, εκπίπτει;

EpidosisWBG

Χρονομίσθωση επιβατικού

Σύμφωνα με τον Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος (Άρθρο 22, Ν. 4172/2013), κατά τον προσδιορισμό του κέρδους από επιχειρηματική δραστηριότητα, επιτρέπεται η έκπτωση όλων των δαπανών, με την επιφύλαξη των διατάξεων του επόμενου άρθρου του Κ.Φ.Ε., οι οποίες:

  1. πραγματοποιούνται προς το συμφέρον της επιχείρησης ή κατά τις συνήθεις εμπορικές συναλλαγές
  2. αντιστοιχούν σε πραγματική συναλλαγή και η αξία της συναλλαγής δεν κρίνεται κατώτερη ή ανώτερη της πραγματικής, στη βάση έμμεσων μεθόδων ελέγχου,
  3. εγγράφονται στα τηρούμενα βιβλία απεικόνισης των συναλλαγών της περιόδου κατά την οποία πραγματοποιούνται και αποδεικνύονται με κατάλληλα δικαιολογητικά».

Εφόσον πληρούνται οι παραπάνω προϋποθέσεις, το κόστος λειτουργίας και κυκλοφορίας μισθωμένου οχήματος εντάσσεται στις εκπιπτόμενες επιχειρηματικές δαπάνες.

Ένας φορολογικός σύμβουλος μπορεί να κάνει το φόρο να λειτουργήσει υπέρ σας! Προγραμματίστε άμεσα μια συνάντηση με τους εξειδικευμένους Συμβούλους της Epidosis ώστε να ενημερωθείτε για τα οφέλη του Φοροσχεδιασμού.

Оставете коментар

Трябва да сте влезли в системата, за да публикувате коментар.
предпочитания за поверителност
Когато посещавате нашия уебсайт, браузърът ви може да съхранява информация за различни услуги, обикновено под формата на бисквитки. Тук можете да промените настройките си за поверителност. Моля, имайте предвид, че блокирането на някои бисквитки може да доведе до ограничаване на функционалността на уебсайта.