10+1 Λόγοι για επενδύσεις στη Βουλγαρία- Ο πιο φιλόξενος επιχειρηματικός γείτονας

BulgariaReasons_235845bcf6d71c19ac18999a95d69ab5

10+1 Λόγοι για επενδύσεις στη Βουλγαρία- Ο πιο φιλόξενος επιχειρηματικός γείτονας

Η νέα χρονιά, που ξεκινάει θέτει την ανάγκη για ανάπτυξη σε νέες χώρες και ανταγωνιστικές οικονομίες στο επίκνετρο και πάλι.

Ως μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η Βουλγαρία κατέχει μια κομβική τη θέση στην Κεντρική Ανατολική Ευρώπη ως κέντρο έλξης ξένων κεφαλαίων. Ο λόγος για αυτό είναι η πολιτική και μακροοικονομική σταθερότητα σε συνδυασμό με διαφορετικά κίνητρα για τους επενδυτές:

Αξιοποιώντας τη γεωστρατηγική της θέση, αποτελέι ένα σταθερό πολο έλξης για τις επιχειρήσεις περιβάλλον, κατέχοντας μία καιρια εμπορική θέση ανάμεσα στην Ευρώπη, την Ασία και την υπόλοιπη περιοχή της Μέσης Ανατολής.

Με μια σταθερά ιδιαίτερα χαμηλή φορολογία για τις επιχειρήσεις (μόλις 10%) και με ιδαιίτερα απλοποιημένες διαδικασίες για τη σύσταση εταιρείας, δίκαια αποτελεί μια απο τις πιο δελεαστικές προτάσεις επένδυσης για τις επιχερήσεις του εξωτερικού.

Σύμφωνα με InvestBulgaria Agency, του Υπουργείου Οικονομίας, Ενέργειας και του Τουρισμού της Βουλγαρίας, παραθέτει τους 10 πιο σημαντικούς λόγους που η Βουλγαρία αποτελεί έναν από τους πιο ανταγωνιστικούς επενδυτικούς προορισμούς της Ευρώπης. Σε αυτούς μην ξεχάσετε να προσθέσετε και τον εξατομικευμένο φοροσχεδιασμό της EPIDOSIS που εγγυάται την κάλυψη των αναγκών σας ταυτόχρονα στην Ελλάδα και τη Βουλγαρία.

BulgariaReasons

 

 

10+1 Λόγοι για να δραστηριοποιηθείτε στη Βουλγαρία

 

1. Πολιτική και επιχειρηματική σταθερότητα

Η Βουλγαρία απολαμβάνει ένα από τα πιο σταθερά πολιτικά και οικονομικά περιβάλλοντα στη Νοτιοανατολική Ευρώπη. Οι οικονομικοί δείκτες της χώρας, είναι αξιοσημείωτοι όχι μόνο για την περιοχή της Ν.Α Ευρώπης, αλλά και σε πανευρωπαϊκή κλίμακα. Η βουλγαρική οικονομία παρά τις παγκόσμιες προκλήσεις είναι από τις λίγες χώρες που της Ευρώπης  που αναβάθμισε το δείκτη της πιστοληπτικής ικανότητας ο οίκος Moody’s εντός του 2020. Η Βουλγαρία είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης από το 2007, του ΝΑΤΟ από το 2004 και  του ΠΟΕ από το 1996. Επιπλέον διαθέτει σταθερό νόμισμα – Το Βουλγαρικό Λεβ- και ήδη έχουν ξεκινήσει οι διαδικασίες για την υιοθέτηση του ευρώ.

 

2. Ευνοϊκός Φορολογικός προορισμός εντός Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η Βουλγαρία αποτελεί μια από τις πιο ευνοϊκές τοποθεσίες στην ΕΕ όσον αφορά την επιχειρηματική δραστηριότητα. Επί του παρόντος, η Βουλγαρία έχει φορολογικό συντελεστή 10% για περιοχές με υψηλό ποσοστό ανεργίας και συντελεστής φορολογίας μερισμάτων 5%. Τέλος, Η Βουλγαρία έχει υπογράψει πάνω από 50 Συνθήκες Αποφυγής Διπλής Φορολογίας, συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας.

 

3. Εξαιρετικά καταρτισμένο και ταλαντούχο εργατικό δυναμικό

Με πάνω από 60.000 απόφοιτους ετησίως από 50 και πλέον πανεπιστήμια και κολλέγια, και με πάνω από το 70% των μαθητών να σπουδάζουν Αγγλικά, η Βουλγαρία διαθέτει εξαιρετικά καταρτισμένο και ταλαντούχο προσωπικό. Επιπλέον, το εργατικό δυναμικό έχει εξαιρετικά χαμηλό μισθολογικό και μη μισθολογικό κόστος, καθώς ενδεικτικά αναφέρουμε ότι ο βασικός μισθός του ανειδίκευτου εργάτη βρίσκεται στα 200€/μήνα περίπου για 5νθήμερη, 8ωρη εργασία και οι ασφαλιστικές του εισφορές στα 80€ / μήνα.

 

4. Ανταγωνιστικό κόστος επιχειρηματικής δραστηριότητας

Ένα από τα πιο ανταγωνιστικά κόστη εργασίας στην Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη. Το κόστος της ηλεκτρικής ενέργειας είναι 67% του ευρωπαϊκού μέσου όρου. Πέραν του μισθολογικού κόστους που αναφέρθηκε παραπάνω, η Βουλγαρία διαθέτει κορυφαίο χώρο γραφείων στο πιο ανταγωνιστικό επίπεδο ενοικίασης στην Ευρώπη.

 

5. Εξαιρετικό επιχειρηματικό περιβάλλον

Το απαιτούμενο κεφάλαιο για την εγγραφή εταιρείας περιορισμένης ευθύνης στη Βουλγαρία είναι 1 ευρώ (2 Λέβα). Στη Βουλγαρία υπάρχει ένα ενοποιημένο μητρώο εταιρειών “The Trade Register” και η εγγραφή διαρκεί περίπου 5 ημέρες. Η Βουλγαρία κατατάσσεται ανάμεσα στις πρώτες θέσεις μεταξύ των χωρών της Ανατολικής Ευρώπης και της Κεντρικής Ασίας σχετικά με τη διευκόλυνση επιχειρηματικής δραστηριότητας, πολύ υψηλότερη από τη Ρουμανία, την Τουρκία και τη Σερβία, σύμφωνα με τον δείκτη IFC. Επίσης Η χώρα κατατάσσεται στις πρώτες θέσεις  σε όλο τον κόσμο όσον αφορά την ευκολία απόκτησης πίστωσης και συγκαταλέγεται στις κορυφαίες χώρες της Ανατολικής Ευρώπης και της Κεντρικής Ασίας που προστατεύει καλύτερα τους επενδυτές της.

 

6. Κυβερνητική υποστήριξη και χρηματοδότηση της ΕΕ

Υπάρχουν περισσότερα από 1,8 δισ. BGN σε κονδύλια της ΕΕ που έχουν διατεθεί έως το 2020 για ανάπτυξη υποδομών, γεωργία, μεταποίηση, περιβάλλον κ.α. Η κυβέρνηση υποστηρίζει συγκεκριμένους κλάδους βάσει του νόμου για την προώθηση των επενδύσεων (IPA) που σχετίζονται με τη βιομηχανία, έρευνα και ανάπτυξη, εκπαίδευση, υγεία, υπηρεσίες υψηλής τεχνολογίας και logistics. Τέλος, η κυβέρνηση φροντίζει οι μεγαλύτεροι επενδυτές να υποστηρίζονται μέσω ενός επενδυτικού προγράμματος προτεραιότητας.

 

7. Υψηλό δυναμική ανάπτυξης

Η Βουλγαρία κατέχει μια σταθερή αύξηση του ΑΕΠ μετά την οικονομική κρίση, που της δίνει τη δυνατότητα ύγκλισης σε πολλούς τομείς έναντι των χωρών της κεντρικής Ευρώπης. Αυτό συνεπικουρείται με την συνεπή αύξηση των επιπέδων εξαγωγής, ιδίως σε τομείς όπως η γεωργία, τα τρόφιμα, τα χημικά, τα ηλεκτρονικά, ενώ η Βουλγαρία εδώ και πολλά χρόνια αποτελεί προτιμώμενη τοποθεσία για IT και Outsourcing επιχειρησιακών διαδικασιών από ευρωπαϊκούς και διεθνείς παίκτες

 

8. Στρατηγική γεωγραφική θέση

Σε στρατηγική τοποθεσία για να εξυπηρετεί την Ευρώπη, τη Ρωσία, τις χώρες της ΚΑΚ, τη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική, η Βουλγαρία απέχει μόνο 3 ώρες πτήσης από όλους τους σημαντικούς προορισμούς στην Ευρώπη, τη Ρωσία και τις χώρες της Μεσογείου. Συγχρόνως, Πέντε πανευρωπαϊκοί οδικοί άξονες διέρχονται από τη χώρα, συνδέοντας τη Βόρεια Ευρώπη με τη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική. Παράλληλα η μετακίνηση από την Ελλάδα γίνεται εντός 3 ωρών μέχρι τη Σόφια από τη Θεσσαλονίκη, ενώ η Αθήνα συνδέεται με το αεροδρόμιο της Σόφιας 1 εντός μιας ώρας με καθημερινές πτήσεις.

 

9. Μεταφορικές υποδομές και σύγχρονη συνδεσιμότητα

Η Βουλγαρία διαθέτει μια από τις καλύτερα οργανωμένες εφοδιαστικές αλυσίδες ανάμεσα στις Βαλκανικές. Επίσης, η Σόφια είναι από τους δέκα κορυφαίους παγκόσμιους ηγέτες στην ποιότητα της ευρυζωνικότητας, σύμφωνα με τη Cisco, με μια από τις μεγαλύτερες ταχύτητες ακόμα και στις ιδιωτικές συνδέσεις. Σχετικά με τις υποδομές που βελτιώνονται συνεχώς, η Βουλγαρία 6 εθνικούς άξονες, πάνω από 230 Σιδηροδρομικούς Σταθμούς με δυνατότητα φόρτωσης / εκφόρτωσης φορτίου, 5 διεθνή αεροδρόμια, 7 μεγάλα λιμάνια στον ποταμό Δούναβη, 6 μεγάλα λιμάνια της Μαύρης Θάλασσας και πάνω από 60 βιομηχανικές ζώνες και κέντρα logistics σε όλη τη χώρα.

 

10. Ελκυστικός τρόπος ζωής

Η Βουλγαρία είναι μια χώρα με βαθιά ιστορία, με σημαντικούς Ευρωπαϊκούς ιστορικούς και πολιτισμικούς θησαυρούς, που προσφέρει μια μοναδική εμπειρία τρόπου ζωής σε κοντινή απόσταση από την Ελλάδα. Με ζωντανές πόλεις όπως της Σόφιας που έντονη νυχτερινή ζωή και επιλογές ψυχαγωγίας που συνδυάζεται πάντα με εκπληκτικές επιλογές τοπικής και διεθνούς κουζίνας.
Επίσης, σε κοντινή απόσταση από τα σύνορα με την Ελλάδα, ξεκινούν τα χιονοδρομικά κέντρα με εντυπωσιακά resorts, με πολλαπλές επιλογές αθλητικών δραστηριοτήτων στις πανέμορφες περιοχές του Μπανσκο, της Ρίλα και του Πιρίν.

 

+1 Η εγγύηση της EPIDOSIS

1Για να στεφθεί με επιτυχία και ασφάλεια το επιχειρησιακό σας εγχείρημα θα πρέπει να εφαρμοστεί το κατάλληλο πλάνο και οι βέλτιστες πρακτικές. Ο ολοκληρωμένος φοροσχεδιασμός που προσφέρουμε, λόγω μακρόχρονης εμπειρίας και ενασχόλησης με το φορολογικό σύστημα της Βουλγαρίας μας επιτρέπει να προτείνουμε μοναδικές λύσεις που ανταποκρίνονται πλήρως στην κάθε περίπτωση – την δική σας. Με υψηλή κατάρτιση, βαθιά γνώση και εχεμύθεια θα καλύψουμε κάθε επιχειρησιακή σας ανάγκη τόσο στην Ελλάδα όσο και τη Βουλγαρία.

 

Защо да изберете EPIDOSIS

Για να στεφθεί με επιτυχία και ασφάλεια το επιχειρησιακό σας εγχείρημα θα πρέπει να εφαρμοστεί το κατάλληλο πλάνο και οι βέλτιστες πρακτικές. Ο ολοκληρωμένος φοροσχεδιασμός που προσφέρουμε, λόγω μακρόχρονης εμπειρίας και ενασχόλησης με το φορολογικό σύστημα της Βουλγαρίας μας επιτρέπει να προτείνουμε μοναδικές λύσεις που ανταποκρίνονται πλήρως στην κάθε περίπτωση – την δική σας. Με υψηλή κατάρτιση, βαθιά γνώση και εχεμύθεια θα καλύψουμε κάθε επιχειρησιακή σας ανάγκη τόσο στην Ελλάδα όσο και τη Βουλγαρία.

- Инкорпориране - Създаване на дружество в България

Η εγγραφή εταιρείας στη Βουλγαρία είναι μία εξαιρετικά απλή διαδικασία και ολοκληρώνεται χωρίς τη διαδικασία επίσπευσης εντός μίας εβδομάδας ή με τη διαδικασία επίσπευσης εντός 3-4 εργάσιμων ημερών. Παράλληλα, η νομοθεσία της Βουλγαρίας επιτρέπει την μεταφορά έδρας από τρίτες χώρες παρέχοντας στις επιχειρήσεις το δικαίωμα να γίνουν φορολογικοί κάτοικοι αποκτώντας σημαντικά ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα.

- Фирми за готова продукция (RMC) в България

Знаете ли, че в България можете да се сдобиете с легално дружество, напълно интегрирано в европейската система VIES, и с всички необходими сертификати? В рамките на 10 дни ние се грижим за всички процедури и прехвърляне на дружествения дял, така че дружеството да може да извършва всякаква търговска дейност.

- Чуждестранен клон със седалище в България

Каква конкретна бизнес стратегия ви позволява да се възползвате от благоприятните данъчни разпоредби в България, без да прекъсвате дейността си в Гърция? Създаването на чуждестранен клон в Гърция и преместването на седалището в България ще даде на вашата компания значително конкурентно предимство пред останалите местни компании.

 

EPIDOSIS: Интегрирани услуги за данъчна и счетоводна поддръжка

Η εταιρεία EPIDOSIS σας παρέχει ολοκληρωμένες υπηρεσίες Φορολογικής και Λογιστικής υποστήριξης αλλά και Φοροσχεδιασμού για την επιχείρηση που σκοπεύετε να ιδρύσετε ή έχετε ήδη ιδρύσει στη Βουλγαρία.

  • Счетоводна поддръжка от нашия опитен персонал.
  • Εξατομικευμένος Φοροσχεδιασμός βασισμένος στη συνδυαστική φορολογική νομοθεσία της Ελλάδας και της Βουλγαρίας.
  • Поддържане и наблюдение на счетоводните книги на вашата компания.
  • Обучение - обучение на вашите ръководители за правилно издаване на фактури - документи, издавани от вашата компания.
  • Подаване на всички данъчни декларации до съответния финансов отдел.
  • Плащане чрез банковата система на всички данъци, които ще възникнат през финансовата година.
  • Λήψη αποφάσεων από τη Βουλγαρία και όχι από την Ελλάδα, καθώς εκεί βρίσκεται ο τόπος συνεδρίασης του Δ.Σ.
  • Финансови данни за фирмата (оборот, печалба, плащания по банков път), за да можете да докажете, че фирмата ви е активна, а не неактивна.

 

Ние сме EPIDOSIS

Вярваме, че всеки професионалист трябва да развива бизнеса си без бариери и пречки. Да можете да създадете функционална, печеливша и непрекъснато развиваща се компания, без да се влияете от данъчни, счетоводни и правни проблеми. Освен това, благодарение на огромния набор от основни и допълнителни услуги, той е в състояние да обхване всеки аспект на вашия бизнес и постепенно да го изведе на върха. Мисията на нашата компания е да помагаме във всеки ключов аспект на компанията, така че всеки предприемач да може да инвестира времето си и да се съсредоточи върху вземането на стратегически решения, които ще донесат печалба и растеж.

Ние сме на ваше разположение за безплатна среща в нашите офиси в Солун и Атина или от разстояние, за да обсъдим вашия бизнес план и как можем да допринесем за вашия професионален успех с конкретни стъпки и абсолютна експертиза.

Свържете се директно с опитния екип на EPIDOSIS днес на 2310 477725 или попълнете формуляра за контакт ТУК.

 

Оставете коментар

Трябва да сте влезли в системата, за да публикувате коментар.
предпочитания за поверителност
Когато посещавате нашия уебсайт, браузърът ви може да съхранява информация за различни услуги, обикновено под формата на бисквитки. Тук можете да промените настройките си за поверителност. Моля, имайте предвид, че блокирането на някои бисквитки може да доведе до ограничаване на функционалността на уебсайта.