Συμμετέχουμε στη FOOD EXPO 2024 09-11/03: Θα μας βρείτε Αίθουσα 02 / Περίπτερο Ε33

Ελεύθεροι επαγγελματίες - Freelancers

Freelancer θεωρείται ο επαγγελματίας που εργάζεται εξ αποστάσεως. Με πιο απλά λόγια ο ελεύθερος επαγγελματίας. Ο freelancer έχει την δυνατότητα να εργάζεται από το σπίτι του, επιλέγοντας ο ίδιος τις ώρες που θα διαθέσει.

Σαν Freelancer ή αυτοαπασχολούμενος, αν δεν θέλεις να έρθεις αντιμέτωπος με τσουχτερά πρόστιμα, οφείλεις και εσύ να πληρώνεις φόρους.

Τα πρώτα χρόνια της παρουσίας του, οι περισσότεροι θεωρούσαν το freelancing ως την καλύτερη επιλογή εργασίας, αφού σου πρόσφερε τη δυνατότητα ευέλικτου ωραρίου.

Πλέον, το freelancing είναι η επιλογή και η λύση για την καταπολέμηση της ανεργίας, η οποία μαστίζει τους επαγγελματίες, ανεξαρτήτου ηλικίας και τους στρέφει προς μία εναλλακτική μορφή εργασίας.

Να σημειώσουμε εδώ, πως πλέον στην χώρα μας η συγκεκριμένη μορφή εργασίας έχει ανοδική και συνεχώς αυξανόμενη πορεία και να τονίσουμε πως μεγάλο ρόλο σε αυτό έπαιξε και η πανδημία.

Είτε είσαι προγραμματιστής, είτε είσαι μεταφραστής, είτε γραφίστας,
είτε χρεώνεις ανά ώρα, μέρα ή ανά έργο πρέπει να φορολογηθείς με έναν από

τους 4 παρακάτω τρόπους.

 

Η πρώτη επιλογή είναι το λεγόμενο “μπλοκάκι”.


Αν έχεις έως 3 εργοδότες με σύμβαση παροχής υπηρεσιών , ή αν περισσότερο απο το 75% των εσόδων σου πηγάζει απο έναν εργοδότη, τότε μπορείς να φορολογησε κλιμακωτά ξεκινώντας απο το 9% για τις πρώτες 10000, ή το 4,5% για νεοσύστατες επιχειρήσεις με έσοδα λιγότερα  των 10000.


Η δεύτερη επιλογή, αν έχεις παράλληλα μισθωτή εργασία και έδρα το σπίτι  είναι να φορολογηθείς με 22% με μόνα εκπιπτόμενα έξοδα τις ασφαλιστικές εισφορές σου. 

 

Η τρίτη, είναι σαν ελεύθερος επαγγελματίας να έχεις έδρα επαγγελματική στέγη,

να φορολογείσαι με 22% και να εκπίπτουν όλα τα έξοδα.


Τέλος σαν freelancer μπορείς να έχεις οποιασδήποτε μορφής εταιρεία είτε στην Ελλάδα

είτε στο εξωτερικό.


Στην EPIDOSIS με πάνω από 35 χρόνια εμπειρίας και γραφεία σε Ελλάδα, Κύπρο και Βουλγαρία μπορούμε να σε βοηθήσουμε να επιλέξεις το καλύτερο δυνατό πλάνο για εσένα προσωπικά.


Παρέχοντας ολοκληρωμένη Λογιστική, Νομική και Μεταφραστική υποστήριξη προσφέρουμε στους αυτοαπασχολούμενους την δυνατότητα να εξελιχθούν έχοντας γερές βάσεις και κορυφαία υποστήριξη.


Mπορείτε να μας στείλετε μήνυμα στην Φόρμα Επικοινωνίας και να κλείσετε ένα δωρεάν ραντεβού. Επικοινωνήστε άμεσα με τα γραφεία μας στην Αθήνα  2106810690 ή στην Θεσσαλονίκη 2310477725 για να οριστεί μία συνάντηση.

Κοινοποίηση σε

Περισσότερα

Accounting

ΕΝΕΡΓΕΙΑ // ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΑ // ΝΕΤ ΜΕΤΕRΙΝG

Γιατί να επιλέξετε την Ηλιακή Ενέργεια; ✓ Δραστική Μείωση Κόστους Ηλεκτρικής Ενέργειας ✓ Αυτονομία Ηλεκτροδότησης ✓ Χαμηλό Κόστος Επένδυσης ✓ Αύξηση Αξίας Ακινήτου ✓ Σεβασμός

Accounting

Nομικές Υπηρεσίες υψηλών προδιαγραφών

H Φιλοσοφία μας Παρέχουμε νομικές υπηρεσίες υψηλών προδιαγραφών συννυφασμένες με τις ιδιαιτερότητες της κάθε υπόθεσης, χτίζοντας σχέση εμπιστοσύνης με τους εντολείς μας.   Με εξειδικευμένη