Συμμετέχουμε στη FOOD EXPO 2024 09-11/03: Θα μας βρείτε Αίθουσα 02 / Περίπτερο Ε33

Τέλη Κυκλοφορίας: Μικρή παράταση / Πρόστιμα ανάλογα με την καθυστέρηση

Το Υπουργείο Οικονομικών εξετάζει τη θέσπιση ενός νέου συστήματος προστίμων για την εκπρόθεσμη καταβολή των τελών κυκλοφορίας, το οποίο θα βασίζεται στον χρόνο καθυστέρησης. Σύμφωνα με τον υφυπουργό Οικονομικών, Χάρη Θεοχάρη, θα προταθεί στη Βουλή η έγκριση μιας διάταξης που θα θέσει τέλος στις συνεχείς παρατάσεις, καθιερώνοντας ένα σταθερό σύστημα πληρωμής.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες η καταληκτική ημερομηνία για την εξόφληση των τελών που λήγει κανονικά στις 31 Δεκεμβρίου εξετάζεται να μετατεθεί για τις 10-15 Ιανουαρίου.

 

Σε σχέση με τα πρόστιμα για την εκπρόθεσμη πληρωμή των ετήσιων τελών κυκλοφορίας, προβλέπεται ότι η χρονική περίοδος καθυστέρησης θα επηρεάζει το ύψος του προστίμου. Για παράδειγμα, δεν θα επιβάλλεται πρόστιμο για καθυστέρηση έως και 10 ημέρες, ενώ για ένα μήνα καθυστέρησης, το πρόστιμο θα είναι το ήμισυ των ετήσιων τελών. Σε περίπτωση διατήρησης της καθυστέρησης για δύο μήνες, το πρόστιμο θα διπλασιάζεται σε σχέση με την αξία των τελών κυκλοφορίας.

 

 

Επιπλέον, υπογραμμίζεται ότι η έγκαιρη πληρωμή μετά τη λήξη της προθεσμίας θα συνεπάγεται μικρότερο πρόστιμο. Παραδείγματος χάρη, για τις πληρωμές που πραγματοποιούνται άμεσα μετά την προθεσμία, δεν θα επιβάλλεται πρόστιμο. Οι ιδιοκτήτες οχημάτων καλούνται να ενημερώνονται για το νέο σύστημα πληρωμής και τις προϋποθέσεις για αποφυγή προστίμων.

 

Όσοι θέλουν να θέσουν σε ακινησία το όχημα τους θα πρέπει να υποβάλλουν δήλωση μέσω της πλατφόρμας της ΑΑΔΕ «myCAR».

Κοινοποίηση σε

Περισσότερα

Επικαιρότητα

Στόχος να καταστεί η Ελλάδα βασική πύλη εισόδου των εμπορευματικών φορτίων προς την Ευρώπη

πενδύουμε στην εφοδιαστική αλυσίδα με στόχο να καταστήσουμε την Ελλάδα βασική πύλη εισόδου των εμπορευματικών φορτίων προς την Ευρώπη, παρά τις πολλαπλές αντιξοότητες και προκλήσεις, τόνισε ο υπουργός