Συμμετέχουμε στη FOOD EXPO 2024 09-11/03: Θα μας βρείτε Αίθουσα 02 / Περίπτερο Ε33

Γιατί δεν γνωρίζουν οι επιχειρηματίες σήμερα εάν είναι κερδοφόροι και πόσο;

Πολύ συχνά, στον κόσμο του επιχειρείν, δεν υιοθετείται μια στρατηγική που μελλοντικά θα επιφέρει σταθερότητα, απλώς δημιουργείται μια ροή εσόδων. Οι ιδιοκτήτες επιχειρήσεων που δεν κατανοούν τις οικονομικές τους καταστάσεις ή δεν μαθαίνουν πώς να τις διαβάζουν είναι δύσκολο να προβούν σε λήψη διοικητικών αποφάσεων για την εταιρεία τους.

 

Δυστυχώς, η άγνοια της πραγματικής κατάστασης μιας επιχείρησης, είτε αυτή είναι κερδοφόρα είτε ζημιογόνα, είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα. Ακόμη και οι επιχειρηματίες που έχουν το οικονομοτεχνικό υπόβαθρο πολλές φορές τείνουν να μην αφιερώνουν τη δέουσα προσοχή, μέχρι να προκύψει κάποια εξωτερική αφορμή, όπως ένα δάνειο ή ένα Business plan. Συχνά οι επιχειρηματίες ανακαλύπτουν αργοπορημένα ότι η εταιρεία τους δεν είναι κερδοφόρα.

Οι λόγοι είναι διαφορετικοί:

 
• Πολλοί επιχειρηματίες έχουν λανθασμένα συνδέσει τον υψηλό τζίρο με τη κερδοφορία και επικεντρώνονται μόνο στην αύξηση του πρώτου
 
• Λανθασμένη Κοστολόγηση, καθώς δεν λαμβάνεται υπόψιν το σύνολο των εξόδων τα οποία μπορούν να επιβαρύνουν μια συναλλαγή με αποτέλεσμα, να κοστολογείται χαμηλά ένα προϊόν ή μία υπηρεσία.
 
• Δεν έχουν τους καταρτισμένους οικονομικούς συμβούλους οι οποίοι μπορούν να ελέγξουν και να κατευθύνουν αντίστοιχα τον επιχειρηματία.
 
• Έλλειψη στενής συνεργασίας των επιχειρηματιών με τον λογιστή τους.
 
• Είτε δεν υπάρχει άρτια ενημέρωση, είτε οι συμβουλές δεν λαμβάνονται υπόψιν.
 
• Τα οικονομικά μοιάζουν περίπλοκα, συνήθως παρουσιάζονται στη γλώσσα της λογιστικής και δεν εξηγούνται με απλό και κατανοητό τρόπο.

Για το λόγο αυτό, στην EPIDOSIS, με εμπειρία 30 ετών, προσφέρουμε ολοκληρωμένες λύσεις.

Τα καταρτισμένα στελέχη μας φοροσχεδιάζουν εξατομικευμένα πάνω στις δικές σας ανάγκες για να πετύχουμε το κατάλληλο αποτέλεσμα που θα φέρει την κερδοφορία και τη σταθερότητα στην επιχείρησή σας.

 

Με γνώμονα τη διαχείριση της πληροφορίας εναρμονισμένη σε νόμους και διατάξεις, με μεταδοτικότητα και επεξήγηση σε πραγματικούς όρους οικονομίας, έχοντας σημείο αναφοράς την πραγματική κοστολόγηση για την αύξηση τόσο του μεικτού όσο και του καθαρού κέρδους αυτής.

 

Η στενή συνεργασία και η παρακολούθηση αποσαφηνίζει τα θολά τοπία που μπορεί να συμβούν και να επιβαρύνουν μια επιχείρηση.

Mπορείτε να μας στείλετε μήνυμα στην Φόρμα Επικοινωνίας και να κλείσετε ένα δωρεάν ραντεβού. Επικοινωνήστε άμεσα με τα γραφεία μας στην Αθήνα  2106810690 ή στην Θεσσαλονίκη 2310477725 για να οριστεί μία συνάντηση.

Κοινοποίηση σε

Περισσότερα

Επικαιρότητα

Στόχος να καταστεί η Ελλάδα βασική πύλη εισόδου των εμπορευματικών φορτίων προς την Ευρώπη

πενδύουμε στην εφοδιαστική αλυσίδα με στόχο να καταστήσουμε την Ελλάδα βασική πύλη εισόδου των εμπορευματικών φορτίων προς την Ευρώπη, παρά τις πολλαπλές αντιξοότητες και προκλήσεις, τόνισε ο υπουργός