Συμμετέχουμε στη FOOD EXPO 2024 09-11/03: Θα μας βρείτε Αίθουσα 02 / Περίπτερο Ε33

Υπουργείο Περιβάλλοντος: Μέτρα στήριξης στους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος για νοικοκυριά, ευάλωτους καταναλωτές, αγρότες και το Νοέμβριο

Το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας ανακοίνωσε, την συνέχιση των μέτρων στήριξης που αφορούν τους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος.

 

Στον ειδικό τομέα των ενισχύσεων για το μήνα Νοέμβριο, οι λεπτομέρειες διαμορφώνονται ως εξής:

 

· Για τις οικιακές χρήσεις με μηνιαία κατανάλωση έως 500 kWh, η ενίσχυση αυξάνεται σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα και φτάνει τα 25€ ανά MWh. Αυτή η κατηγορία καλύπτει το 90% των νοικοκυριών στην Ελλάδα.

 

· Οι καταναλωτές που υπερβαίνουν τα 500 kWh μηνιαίας κατανάλωσης θα λάβουν την ίδια ενίσχυση, υπό την προϋπόθεση ότι θα μειώσουν τη μέση ημερήσια κατανάλωσή τους κατά 15% σε σχέση με το προηγούμενο έτος.

 

· Για τα νοικοκυριά που είναι ενταγμένα στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο (ΚΟΤ), η ενίσχυση ανέρχεται στα 60€ ανά MWh για όλη την κατανάλωσή τους και καλύπτει το 100% του αυξημένου κόστους.

 

· Για τους αγρότες, ανεξαρτήτως ισχύος παροχής και επιπέδου τάσης, η ενίσχυση αυξάνεται σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα και φτάνει τα 25€ ανά MWh για όλη τη μηνιαία κατανάλωσή τους.

 

Συνολικά, η αξία της ενίσχυσης για το ηλεκτρικό ρεύμα για νοικοκυριά και αγρότες το Νοέμβριο υπερβαίνει τα 32,2 εκατομμύρια ευρώ.

Κοινοποίηση σε

Περισσότερα

Accounting

Ανάπτυξη στην Πράξη // Οne to One 30′

Η EPIDOSIS είναι μια εταιρία παροχής εξειδικευμένων συμβουλευτικών υπηρεσιών που υποστηρίζει με ολοκληρωμένο τρόπο την σταθερότητα και την ανάπτυξη της κάθε επιχείρησης στους παρακάτω τομείς:

Accounting

Noμικές Υπηρεσίες

H Φιλοσοφία μας Παρέχουμε νομικές υπηρεσίες υψηλών προδιαγραφών συννυφασμένες με τις ιδιαιτερότητες της κάθε υπόθεσης, χτίζοντας σχέση εμπιστοσύνης με τους εντολείς μας. Με εξειδικευμένη νομική