Συμμετέχουμε στη FOOD EXPO 2024 09-11/03: Θα μας βρείτε Αίθουσα 02 / Περίπτερο Ε33

Το 82% των εργοδοτών στην Ελλάδα δυσκολεύεται να βρει ταλέντα

Το 82% των Εργοδοτών στην Ελλάδα αντιμετωπίζει δυσκολίες στην εύρεση εξειδικευμένων ταλέντων, κατατάσσοντας τη χώρα μας μεταξύ των τεσσάρων πρώτων παγκοσμίως, μαζί με την Ιαπωνία, τη Γερμανία και το Ισραήλ, όσον αφορά το υψηλό ποσοστό έλλειψης ταλέντων, σύμφωνα με την Ετήσια Διεθνή Έρευνα Έλλειψης Ταλέντου του ομίλου ManpowerGroup για το 2024. Η έλλειψη ταλέντων στην Ελλάδα αντικατοπτρίζει ρεκόρ 11ετίας, υπερβαίνοντας τον παγκόσμιο μέσο όρο κατά 7% (75%).

 

Η αύξηση του ποσοστού δυσκολίας στην ανεύρεση ταλέντων είναι συνεχής, από 42% το 2014 φτάνει στο 82% το 2024. Οι κλάδοι των Υπηρεσιών Επικοινωνίας και της Βιομηχανίας & Κατασκευών εμφανίζουν τη μεγαλύτερη έλλειψη ταλέντων με ποσοστό 89%. Στον τομέα της Ενέργειας και των Υπηρεσιών Κοινής Ωφέλειας, καθώς και στους κλάδους των Καταναλωτικών Αγαθών και Υπηρεσιών, παρατηρείται επίσης υψηλό ποσοστό έλλειψης ταλέντων, κυμαίνονται αντίστοιχα στα 88% και 85%.

 

Η ανάγκη για ταλέντα στον τομέα της Πληροφορικής είναι εξαιρετικά υψηλή, με το 74% των οργανισμών να δηλώνουν δυσκολία στην εύρεση κατάλληλων επαγγελματιών. Η έρευνα αναδεικνύει επίσης τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι μεγάλες επιχειρήσεις, καθώς σχεδόν το 87% των εργοδοτών σε οργανισμούς με 250-999 εργαζόμενους δυσκολεύονται στην εύρεση κατάλληλων ταλέντων.

Mπορείτε να μας στείλετε μήνυμα στη Φόρμα Επικοινωνίας  ή να μας καλέσετε στα γραφεία μας στην Αθήνα 2106810690 ή στην Θεσσαλονίκη 2310477725 για να αναλύσουμε τα παραπάνω.

Κοινοποίηση σε

Περισσότερα

Accounting

10 Q&A για τις Βουλγαρικές Εταιρίες

1. Ποια είναι τα συγκριτικά πλεονεκτήματα μίας Βουλγαρικής έναντι μίας Ελληνικής Εταιρείας; Μία βουλγαρική εταιρεία εξασφαλίζει στον μέτοχο το 90%  των καθαρών κερδών να διανεμηθεί ως

Accounting

Ανάπτυξη στην Πράξη // Οne to One 30′

Η EPIDOSIS είναι μια εταιρία παροχής εξειδικευμένων συμβουλευτικών υπηρεσιών που υποστηρίζει με ολοκληρωμένο τρόπο την σταθερότητα και την ανάπτυξη της κάθε επιχείρησης στους παρακάτω τομείς: