Συμμετέχουμε στη FOOD EXPO 2024 09-11/03: Θα μας βρείτε Αίθουσα 02 / Περίπτερο Ε33

Ποια είναι τα χαρακτηριστικά που πρέπει να έχει ο σωστός σύμβουλος σε θέματα φοροτεχνικά και οικονομικά?

Η επιλογή του σωστού συμβούλου-υποστηρικτή σε θέματα φοροτεχνικά και οικονομικά αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα βήματα που πρέπει να ληφθούν από κάθε επιχειρηματία ή επιχείρηση. Σε μια εποχή όπου οι φορολογικές και οικονομικές προκλήσεις αυξάνονται συνεχώς και όπου οι απαιτήσεις των ρυθμιστικών αρχών είναι αυστηρές, η συνεργασία με έναν εξειδικευμένο επαγγελματία αποκτά ζωτική σημασία.

Ο σωστός σύμβουλος-υποστηρικτής πρέπει να διαθέτει μια σειρά από χαρακτηριστικά και προσόντα που θα τον καθιστούν αξιόπιστο συνεργάτη στον τομέα των φοροτεχνικών και οικονομικών θεμάτων. Θεωρούμε ότι οι περισσότεροι οικονομικοί σύμβουλοι κατέχουν γνώση επιστημονικότατα και είναι καταρτισμένοι σχετικά με το ειδικό αντικείμενο.

Τα χαρακτηριστικά τα οποία συνθέτουν έναν σωστό σύμβουλο είναι:

  • Γνώση, επιστημονικότητα και κατάρτιση του φορολογικού καθεστώτος
  • Συνεχή και άρτια ενημέρωση αναφορικά με τις συνεχόμενες αλλαγές τόσο στην Ελλάδα όσο και σε Ευρωπαϊκό επίπεδο
  • Ικανότητα δημιουργίας εξατομικευμένου φοροσχεδιασμού
  • Δημιουργία κατάλληλων συνθηκών για την άμεση προσαρμογή των οικονομικών δεδομένων της επιχείρησης και του επιχειρηματία
  • Εκτενείς και συχνές αναφορές προς τον επιχειρηματία
  • Προτάσεις με προοπτική καθώς πρέπει να έχει τον ρόλο του Συμβούλου Ανάπτυξης Επιχειρήσεων
  • Αυξημένες επικοινωνιακές ικανότητες με δυνατότητα επίλυσης ζητημάτων

Συνοψίζοντας, η επιλογή του σωστού συμβούλου-υποστηρικτή είναι κρίσιμη για την οικονομική υγεία και τη στρατηγική ανάπτυξη μιας επιχείρησης. Ο εξειδικευμένος σύμβουλος προσφέρει την απαιτούμενη εμπειρία, γνώση και υποστήριξη για να βοηθήσει τους επιχειρηματίες να αντιμετωπίσουν με επιτυχία τις φορολογικές και οικονομικές προκλήσεις που αντιμετωπίζουν.

 

Mπορείτε να μας στείλετε μήνυμα στη Φόρμα Επικοινωνίας  ή να μας καλέσετε στα γραφεία μας στην Αθήνα  2106810690 ή στην Θεσσαλονίκη 2310477725 για να αναλύσουμε τα παραπάνω.

Κοινοποίηση σε

Περισσότερα

Accounting

Επέκταση Επιδόματος Μητρότητας: Τι Σημαίνει για τις Εργαζόμενες Μητέρες

Η πρόσφατη ανακοίνωση της κυβέρνησης για την επέκταση του επιδόματος μητρότητας σε νέες κατηγορίες εργαζόμενων μητέρων σηματοδοτεί μια σημαντική αλλαγή. Με αναδρομική ισχύ από τον