Συμμετέχουμε στη FOOD EXPO 2024 09-11/03: Θα μας βρείτε Αίθουσα 02 / Περίπτερο Ε33

Παράταση στον μειωμένο ΦΠΑ με τροπολογία μέχρι τον Ιούνιο του 2024

Με την τροπολογία, που κατατέθηκε στη Βουλή καθορίζονται τα προϊόντα και οι υπηρεσίες σε συγκεκριμένα προϊόντα και υπηρεσίες- μεταξύ άλλων στον καφέ και τις μεταφορές για τα οποία θα παραταθεί ο μειωμένος συντελεστής ΦΠΑ έως τον Ιούνιο του 2024.

Παρατείνονται και μετά την 31η Δεκεμβρίου 2023 οι διατάξεις για την εφαρμογή:

  • μηδενικού συντελεστή ΦΠΑ, για τα οριζόμενα εμβόλια κατά του κορωνοϊού COVID-19,
  • του υπερμειωμένου συντελεστή ΦΠΑ.6%, αντί του μειωμένου 13% που θα ίσχυε από 01.01.2024, για τα οριζόμενα ιατρικά προϊόντα
  • του μειωμένου συντελεστή ΦΠΑ. 6%, για τους απινιδωτές, τα εισιτήρια κινηματογράφων και τα οριζόμενα είδη ατομικής υγιεινής και προστασίας.
  • του μειωμένου συντελεστή ΦΠΑ 13% για την εισαγωγή αντικειμένων τέχνης, συλλογών ή αρχαιοτήτων και της παράδοσης αντικειμένων καλλιτεχνικής αξίας, τα εισιτήρια για ζωολογικούς κήπους και την παροχή υπηρεσιών από γυμναστήρια και σχολές εκμάθησης χορού (εφόσον δεν απαλλάσσονται σύμφωνα με το άρθρο 22 του Κώδικα ΦΠΑ),

Ο μειωμένος συντελεστής ΦΠΑ (13%) εφαρμόζεται έως την οριζόμενη ημερομηνία για τον καφέ, κακάο, τσάι, χαμομήλι και τα λοιπά αφεψήματα, καθώς και στη διάθεση αυτών.

Ορίζεται ότι, η είσπραξη και απόδοση προς το δημόσιο, ΦΠΑ με την εφαρμογή μειωμένου συντελεστή που έχει γίνει μέχρι την έναρξη ισχύος του υπό ψήφιση νομοσχεδίου από καταναλωτές ηλεκτρικής ενέργειας, για υπηρεσίες διακοπτόμενου φορτίου κατ’ εφαρμογή των άρθρων 143 και 143Α του ν. 4001/2011, καλύπτει πλήρως τη φορολογική υποχρέωση, ως προς τον ΦΠΑ, που γεννήθηκε σε σχέση με τις τιμολογηθείσες υπηρεσίες.

 

Επεκτείνεται η αυτοδίκαιη διαγραφή ανεξόφλητων, κατά το αναφερόμενο χρονικό διάστημα, βεβαιωμένων στη Φορολογική Διοίκηση οφειλών και στα οριζόμενα φυσικά και νομικά πρόσωπα τα οποία σχετίζονται με το από 28.2.2023 σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών.

Επίσης, επεκτείνεται η κάλυψη που παρέχει ο ΕΟΠΥΥ για τους τραυματίες του δυστυχήματος σε φάρμακα και λοιπές παροχές υγείας.

 

Αναστέλλεται εκ νέου, για το οριζόμενο χρονικό διάστημα (ισχύει έως 31.12.2023), η εφαρμογή της υποπαρ. 2 της παρ. 13 του άρθρου 85 του ν. 3842/2010 σχετικά με την απαλλαγή από την καταβολή του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στα προϊόντα που διατίθενται από τα εγκατεστημένα εκτός αερολιμένα ή λιμένα, καταστήματα αφορολόγητων ειδών, κατά τα ειδικότερα οριζόμενα.

Κοινοποίηση σε

Περισσότερα

Accounting

Ανάπτυξη στην Πράξη // Οne to One 30′

Η EPIDOSIS είναι μια εταιρία παροχής εξειδικευμένων συμβουλευτικών υπηρεσιών που υποστηρίζει με ολοκληρωμένο τρόπο την σταθερότητα και την ανάπτυξη της κάθε επιχείρησης στους παρακάτω τομείς:

Accounting

Noμικές Υπηρεσίες

H Φιλοσοφία μας Παρέχουμε νομικές υπηρεσίες υψηλών προδιαγραφών συννυφασμένες με τις ιδιαιτερότητες της κάθε υπόθεσης, χτίζοντας σχέση εμπιστοσύνης με τους εντολείς μας. Με εξειδικευμένη νομική