Συμμετέχουμε στη FOOD EXPO 2024 09-11/03: Θα μας βρείτε Αίθουσα 02 / Περίπτερο Ε33

Απόδοση & Ανάπτυξη: Η Κύπρος ως Κέντρο Οικονομικής Ευημερίας

Η Κύπρος αναδεικνύεται ως μια εξαιρετικά ελκυστική επιχειρηματική προοπτική, καθώς διαθέτει ένα εξαιρετικά φιλικό περιβάλλον για τις επιχειρήσεις. Με ένα σταθερό και αναπτυγμένο οικονομικό σύστημα, η Κύπρος παρέχει στις επιχειρήσεις τη δυνατότητα να απολαμβάνουν οφέλη όπως υψηλή ρευστότητα, εξαιρετική ποιότητα δανειακών προϊόντων, και σημαντική υποστήριξη από το κυπριακό χρηματοοικονομικό σύστημα.

 

Το κυπριακό κράτος έχει υιοθετήσει φορολογικές και νομοθετικές δομές που ενθαρρύνουν την επιχειρηματικότητα, προσφέροντας ελκυστικά φορολογικά κίνητρα και διαθέτοντας ευέλικτες επιχειρηματικές διαδικασίες. Επιπλέον, η χώρα είναι γνωστή για τη σταθερότητα του νομισματικού της συστήματος και την υψηλή επίπεδο υποδομής, παρέχοντας έτσι ένα ιδανικό περιβάλλον για την ανάπτυξη και την επιτυχία επιχειρήσεων. Με αυτά τα θετικά στοιχεία, η Κύπρος αναδεικνύεται ως μία από τις προτιμημένες επιχειρηματικές προοπτικές στην ευρύτερη περιοχή.

Αναφορικά με τις κυπριακές τράπεζες, παρατηρείται σταθερή και ισχυρή οικονομική ανάπτυξη, ενισχυμένη από έναν ρυθμό ανάπτυξης του 2.3% κατά το δεύτερο τρίμηνο του 2023 που υπερβαίνει τον μέσο όρο της ευρωζώνης.

Παρά το περιβάλλον με αυξανόμενα επιτόκια, παρατηρείται νέος δανεισμός ύψους περίπου €1.6 δισ. Ευνοημένη από αποταμίευση και αποπληρωμές, η υγιής κατάσταση του χαρτοφυλακίου εξυπηρετούμενων δανείων ύψους €9.9 δισ. παραμένει σταθερή σε ετήσια βάση.

 

Οι κυπριακές τράπεζες δηλώνουν ακόμα ένα ισχυρό τρίμηνο κερδοφορίας, επιτυγχάνοντας υψηλή Απόδοση Ενσώματων Ιδίων Κεφαλαίων (ROTE) για τρίτο συνεχόμενο τρίμηνο άνω του 20%, ενώ η αναβάθμιση σε επενδυτική βαθμίδα από την Moody’s επιβεβαιώνει τη βιωσιμότητα και την ισχυρή θέση του κυπριακού χρηματοοικονομικού τομέα.

 

Με υψηλή ρευστότητα, ισχυρή ποιότητα δανειακού χαρτοφυλακίου και σταθερή κεφαλαιακή θέση, οι κυπριακές τράπεζες διακρίνονται σε ένα ανταγωνιστικό και ανθεκτικό χρηματοοικονομικό περιβάλλον.

Στην EPIDOSIS, μπορούμε να σας στηρίξουμε στη σύσταση Κυπριακής Εταιρείας ή στην Επέκτασή σας στην Κύπρο, με την ίδρυση Υποκαταστήματος CY.

Mπορείτε να μας στείλετε μήνυμα στη Φόρμα Επικοινωνίας  ή να μας καλέσετε στα γραφεία μας στην Αθήνα  2106810690 ή στην Θεσσαλονίκη 2310477725 για να αναλύσουμε τα παραπάνω.

Κοινοποίηση σε

Περισσότερα