Logistics

Συναλλαγές στην Ελλάδα, αποθήκευση των προϊόντων σας στο εξωτερικό σε χαμηλότερη τιμή.

Η σημασία της διαχείρισης αποθεμάτων Logistics μέσα στα χρόνια

Η υπηρεσία logistics, αρχικά, αφορούσε την οργάνωση των εμπορευμάτων των επιχειρήσεων και τη διανομή τους προς τους τελικούς αποδέκτες, τους πελάτες. Σταδιακά, όμως δόθηκε σημασία στο κόστος διαχείρισης των logistics και στην εξυπηρέτηση των πελατών, ώσπου στις ημέρες μας, η σωστά δομημένη οργάνωση των υπηρεσιών logistics αποτελεί βασική παράμετρο για την ανάπτυξη των επιχειρήσεων. Λόγω της ραγδαίας τεχνολογικής ανάπτυξης και του αυξανόμενου ανταγωνισμού, τα logistics μετατράπηκαν από μια απλή λειτουργική διαδικασία σε ιδιαίτερης σημασίας διαδικασία για μια εταιρεία.

 

Η καλή οργάνωση των Logistics, ένα ανταγωνιστικό πλεονέκτημα για την επιχείρησή σας

Ο συντονισμός των logistics με τα υπόλοιπα τμήματα της επιχείρησης μπορεί να οδηγήσει στην επιτυχέστερη υλοποίηση των στόχων και δίνει σε μία εταιρεία ανταγωνιστικό πλεονέκτημα. Στόχος είναι πλέον να ικανοποιηθούν οι παραγγελίες των πελατών με το χαμηλότερο κόστος, στην καλύτερη τιμή και εξυπηρέτηση για τον πελάτη, στο συντομότερο χρονικό διάστημα, με τη μεγαλύτερη ποικιλία και ποιότητα εμπορευμάτων και το λιγότερο κίνδυνο. Τα logistics μπορούν να συμβάλλουν σε μια καλύτερη τιμολογιακή πολιτική της εταιρείας, σε μια καλή εικόνα της εταιρείας αλλά και ένα επιπλέον λόγο για να διακριθεί μια εταιρεία από τους ανταγωνιστές της. Ένα σωστό δίκτυο μετακίνησης εμπορευμάτων είναι δυνατόν να μην μπορεί να αντιγραφεί από άλλες εταιρείες και να αποτελέσει την αιτία για την οποία υπερέχει η εταιρεία στα μάτια των πελατών της. Γενικότερα, μια καλή διαχείριση της εφοδιαστικής σας αλυσίδας συνεπάγεται αύξηση της κερδοφορίας της επιχείρησή σας.

 

Αν θέλετε η διαχείριση των αποθεμάτων σας / logistics να είναι όσο δυνατόν πιο πετυχημένη, σας αναφέρουμε τα βασικά σημεία που επηρεάζουν την αποτελεσματικότητά των logistics:

Μετακίνηση των προϊόντων: Βασικό στοιχείο στη μετακίνηση των προϊόντων είναι η ταχύτητα και πρέπει να εναρμονίζεται με τη στρατηγική της εταιρίας πχ τη μείωση του κόστους, τα χαμηλότερα αποθέματα, την εξυπηρέτηση πελατών. Επίσης, πρέπει να δίνεται ιδιαίτερη βαρύτητα στη μετακίνηση των προϊόντων μεταξύ των χωρών. Το σχέδιο μετακίνησης πρέπει να είναι ευέλικτο και να προσαρμόζεται σε κάθε εταιρικό σχεδιασμό.

Έγκυρη διακίνηση πληροφοριών: Είναι σημαντικό να γνωρίζετε τα αποθέματά σας, τις νέες σας παραγγελίες και πότε πρέπει να παραδοθούν. Η ακρίβεια είναι σημαντική προκειμένου να παρθούν σωστά αποφάσεις, για αυτό πρέπει η διαχείριση αποθεμάτων να στηρίζεται από σύγχρονες τεχνολογίες.

Ταχύτητα: Αποτελεί βασικό παράγοντα στη μετακίνηση εμπορευμάτων θα σας κάνει να ξεχωρίσετε από τον ανταγωνισμό αφού πλέον οι χρονικές καθυστερήσεις δεν είναι αποδεκτές.

Κόστος:  Είναι το βασικό μέτρο μέτρησης της αποτελεσματικότητας της εφοδιαστικής αλυσίδας. Η διαχείριση του κόστους είναι σημαντική για την εταιρική κερδοφορία. Ωστόσο, είναι σημαντικό να λάβετε υπόψη σας ότι η υψηλότερη τιμή δεν σημαίνει την καλύτερη εξυπηρέτηση και μπορεί να μην είναι η υπηρεσία που χρειάζεστε. Από την άλλη πλευρά, η χαμηλότερη τιμή μπορεί να μην είναι κατάλληλη για την ικανοποίηση των πελατών σας.

Διασύνδεση των σχετιζόμενων υπηρεσιών με την υπηρεσία logistics: Είναι ιδιαίτερα σημαντική η διασύνδεση της εταιρίας με τους πελάτες και τους προμηθευτές. Όσο αφορά την υπηρεσία του logistics, κάθε τμήμα της εταιρίας που συνδέεται με τον κύκλο εργασιών που υποστηρίζουν αυτή την υπηρεσία, δεν πρέπει να αντιμετωπίζει τις υπηρεσίες της ως μεμονωμένες και διαχωρισμένες από τα υπόλοιπα τμήματα αλλά να τις προσεγγίζει σε συνδυασμό με τα υπόλοιπα τμήματα. Επίσης, η εταιρία θα πρέπει να ενημερώνει την εταιρία logistics για το πλάνο της προκειμένου η τελευταία να συνεργάζεται με αυτό. Αφετέρου, αξίζει να υπογραμμιστεί η διασύνδεση της εταιρίας με τους πελάτες με σκοπό την μέγιστη ικανοποίηση τους. Είναι απαραίτητο να δώσετε αξία στους πελάτες σας, να μάθετε τι είναι αυτό που χρειάζονται, με ποιο τρόπο και πότε.

 

Τι σας συμβουλεύει η Epidosis

Για τις περισσότερες  επιχειρήσεις σήμερα στην Ελλάδα, η αποθήκευση των προϊόντων της επιχείρησης  αποτελεί ένα επαναλαμβανόμενο μηνιαίο οικονομικό βάρος. Δεδομένου, όμως, ότι  αυτή η δαπάνη για την επιχείρησή σας αν και είναι ιδιαίτερα σημαντική, είναι αναπόφευκτη, κρίνεται απαραίτητη η επιλογή των κατάλληλων συνεργατών που θα αναλάβουν την υπηρεσία αυτή.

Η Epidosis σας συμβουλεύει πώς να περιορίσετε τις δαπάνες για την αποθήκευση των προϊόντων σας, παρέχοντας σας ένα ολοκληρωμένο και εξειδικευμένο σύστημα 3PL logistics στη Βουλγαρία. Μπορείτε να επιλέξετε από ένα μεγάλο δίκτυο αξιόπιστων εταιριών στο χώρο του logistics με βάση της ανάγκες της επιχείρησής σας. Όλοι οι συνεργάτες μας είναι σύγχρονες εταιρείες με πολυετή εμπειρία στο χώρο της αποθήκευσης προϊόντων και διακεκριμένη πορεία στο χώρο.

Για να καταφέρετε να επωφεληθείτε από τη χαμηλότερη τιμή αποθήκευσης στη Βουλγαρία μπορούμε να σας βοηθήσουμε να συστήσετε την έδρα σας στη Βουλγαρία με πολύ χαμηλό κόστος και να συνεργαστείτε με το έμπειρο δίκτυο συνεργατών μας. Μια άλλη λύση είναι, και εφόσον ταιριάζει στις ανάγκες της επιχείρησής σας, να συστήσετε τη δική σας μεταφορική εταιρία στη Βουλγαρία με μειωμένη φορολόγηση.

Επικοινωνήστε μαζί μας!

2 + 14 =

Θεσσαλονίκη
Εθνικής Αντιστάσεως 173
Κτίριο Γ, ΤΚ 55134
Καλαμαριά, Θεσσαλονίκη
T/F: (+30) 2310 415740
M: (+30) 6932 764221
E: marketing@epidosis.gr

Αθήνα
Σοφοκλέους 2 &
Λεωφ.Κηφισίας 166Α
Κτίριο Regus, Μαρούσι
T: (+30) 210 7264080
E: marketing@epidosis.gr

 

Bulgaria-Sofia
Blvd A.Stamboliyski 130-132
Sofia, 1309
T: (+35) 9 28210054
E: marketing@epidosis.gr

Bulgaria-Petrich
2 Polkovnik Drangov Str
2850, Petrich
T: (+35) 9 876444359
E: marketing@epidosis.gr

Epidosis Accounting Consulting Logistics

Η επιτυχία μιας επιχειρηματικής επένδυσης απαιτεί πολλά: Καλό timing, εξειδικευμένη γνώση, πολύ χρόνο, σωστές γνωριμίες, ή μια σωστή επιλογή.

Epidosis